kanker op

kanker op menu
even voorstellen
longkanker
ons huwelijk
ons werk
erfenis
goede tijden
slechte tijden
hoe gaat het nu
het is als muziek
ben ik een medium
ons fotoalbum

playlist
music was my first love
i'll find my way home
lets stay together
you make me feel brand new
time to say goodbye
it's a man's world
dance with my father
my girl
papa was a rolling stone
the show must go on
like a small boat
imagine

Longkanker met uitzaaiingen

 • Puur door een toevalstreffer werden mijn vrouw en ik een aantal weken geleden op de hoogte gebracht van het feit dat ik kanker met uitzaaiingen heb. Ik klopte een aantal maanden geleden aan bij een neuroloog vanwege toenemende pijn in mijn rug. Op dat moment denkende dat het een toename van pijn was vanwege mijn chronische pijn die, in Augustus 2018, al bijna 25 jaar onafgebroken gaande is. In eerste instantie vroeg de neuroloog me wat ik dacht dat er gedaan zou moeten worden. Mijn reactie was dat als ik dat wist dat ik met zijn jas op zijn stoel zou zitten en hij op de stoel waar in op dat moment zat. Hij probeerde op een wat vreemde manier te zeggen dat het chronische pijn verhaal al zo lang speelt dat er eigenlijk niets meer aan te doen zou zijn. Een logisch antwoord omdat op het al jaren durende pad van deze chronische pijn alle vormen van pijnbestrijding waren gedaan, zonder enig resultaat.

 • De beschadigde zenuwen zijn ongevoelig voor elke medicatie. Alleen wel gevoelig voor stress, het klopt inderdaad, iets kan op je zenuwen werken, als dat bij mij is, dat uit dat zich direct in een toename van pijn. Daar sta ik dan ook heel scherp in, ik relativeer alles enorm waardoor ik in alles heel snel rust weet te vinden. Dat verklaart ook waarom ik nu zo rustig in het kanker verhaal sta, het is een stukje van de verklaring. Bij slechte tijden lees je de overige stukken die absoluut te maken hebben met de stand waarin ik nu sta. Een behooorlijk bovengemiddeld aantal bakken met ellende, ze hebben me deels gevormd tot wat ik nu ben. Zonder verloochening van mijn karakter, maar met een ongekend aanpassingsvermogen, en niet te stoppen survival drang. Wat het aanpassingsvermogen betreft zou een kameleon stinkend jaloers zijn op me.

  Het eerste voorstel van de neuroloog

 • Voor de zekerheid een MRI scan maken en kijken wat dat laat zien. Er was een kleine uitstulping te zien wat extra pijn zou kunnen veroorzaken maar dat was in feite te klein. Daarnaast was er een plekje op mijn ruggengraat zichtbaar. Bij dat soort ontdekkingen volgt er een security check, na 3 maanden weer een MRI scan om te zien wat het gedrag van dat plekje is. Het zou een aangeboren verhaal kunnen zijn maar mogelijk ook iets anders. Bij de tweede scan bleek er groei te zitten in het plekje, wat de gedachte van de neuroloog, na overleg met een oncoloog direct aan kanker deed denken.
 • Een rollercoaster

 • Is het gevolg, onderzoeken volgen elkaar in een razend tempo op, het soort kanker moet bepaald worden, binnen het gevonden soort zijn tal van vaianten. Stukje bij beetje is tot nu toe duidelijk dat het longkanker met uitzaaiingen is, het totale plaatje tot nu toe is aanwezigheid in de ruggegraat, de longen en veel uitzaaiingen in de lever. Ik hoop dat het laatste stuk van het vooronderzoek snel alles duidelijk maakt. A.s. Maandag 6 Augustus 2018 is het volgende onderzoek. Een echo met directe benadering van de lever. De beste plek om te prikken zal gevonden moeten worden. Met een verdovingsspuit voor de huid zal dan direct een punctie worden gedaan, hopende dat er genoeg 'hapjes' genomen kunnen worden voor nader onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit meerdere delen. De uitslag is snel duidelijk, absolute zekerheid dat de grote hoeveelheid uitzaaiingen inderdaad in de lever zit.
 • Klaar voor de behandeling

 • We, mijn vrouw en ik, zijn er helemaal klaar voor en kiezen in eerste instantie voor de mutatie therapie, willen wel alles weten voor we definitief besluit nemen.. Het is afwachten of het na alle uitslagen toegepast kan worden en hoe het vervolgens de grootte van de kankercellen op een 'acceptable' niveau weet te houden. Longkanker is niet te genezen en loerrt altijd naar nieuwe kansen om toe te slaan. Elke toepasbare therapie is in dit geval slechts verlengend, niets meer dan dat, er zijn 4 opties. We gaan het zien, zijn er helemaal klaar voor. Na de uitslag van het laatste onderzoek, de lever punctie, is er slechts 1 behandeling mogelijk, chemo therapie. Maandag 20 Augustus 2018 hebben we het eerste gesprek over deze behandel methode, daarna volgt er mogelijk een tweede gesprek, ik wil alles weten, voordat ik een definitief besluit neem.
 • kanker onderzoek

  operatie

  sigaret token

  stop met roken

  verboden te roken

  home © kanker-op.nl - longkanker met uitzaaiingen terug naar top